Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 11:25 - Пътя към Рая
Автор: juli13 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1936 Коментари: 2 Гласове:
2



 1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки:

2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.             

3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.         

4 Но ако домашните са малцина за агнето, тогава домакинът и най-ближният до къщата му съсед нека го вземат, според числото на човеците в тях; смятайте за агнето според онова, което всеки може да изяде.              

5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.

6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.               

7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

8 През същата нощ нека ядат месото, печено на огън; с безквасен хляб и с горчиви треви да го ядат.       

9 Да не ядете от него сурово нито варено във вода, но изпечено на огън, с главата му, краката му и дреболиите му.               

10 И да не оставите нищо от него до утринта; ако остане нещо до утринта, изгорете го в огън.     

11 И така да го ядете: препасани през кръста си, с обущата на нозете си и тоягите в ръцете си; и да го ядете набързо, понеже е време на Господното минаване.   

12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова.  

13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.     

14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате. Когато влезете в земята, която Господ ще ви даде според обещанието си, ще пазите тая служба.      

26 И когато чадата ви попитат: Какво искате да кажете с тая служба?            

27 Ще отговорите: Това е жертва в спомен на минаването на Господа, който отмина къщите на израилтяните в Египет, когато поразяваше египтяните, а избави нашите къщи. Тогава людете се наведоха и се поклониха.

А след два дни щеше да бъде пасхата и празника на безквасните хлябове; и главните свещеници и книжници търсеха случай да Го уловят с хитрост и да го умъртвят.        

2 Защото думаха: Да не стане на празника, за да се не подигне вълнение между народа. А на първия ден на празника на безквасните хлябове, когато колеха жертви за пасхата, учениците Му казаха: Где искаш да отидем и приготвим за да ядеш пасхата?

Ето при Бог няма нищо случайно.Още някога когато Бог е извеждал евреите от египетско робство той е дал този преобраз на пасхалното агне.Тази кръв, която като видят ангелите-погубители няма да погубят този дом.Бог говори така с преобрази на хората.И днес Исус е преобраза на пасхалното агне.Тези които имат Агнето няма да бъдат погубени и ще живеят завинаги.Египетското робство е преобраз на робството на греха.И днес Бог ти казва-Излез от Египет.Напусни това място на греха.Тръгни с вяра към Исус. Довери му се и той ще те освободи.

Просто тръгни и той ще има грижата за всичко.Той ще се погрижи за храната ти , за дрехите ти.Отдели се от злото в твоя живот .Фараон няма да те стигне.Бог ще те избави от ръката му.Ако се наложи ще направи път през морето, път през пустинята за теб.Да ,за теб ,защото те обича.Не ти обещавам път без проблеми но ти обещавам , че ще стигнеш обещаната земя.Може да паднеш но отново ще станеш и ще бъдеш победител чрез Христос.Така е .Той е единствения път за спасение.Той е Пътят.Помоли му се с свои думи да влезе в живота ти и да го промени.Нека отнеме греха от теб и ще получиш нов живот.Живот далеч от робството на Египет.Щети покаже пътя към обещаната земя,ханаан-Пътя към небесния Ерусалим.Това е пътя към вечния живот.Пътя към Рая.



Тагове:   път,   освобождение,   рай,   грях,   Рая,   Пасха,   ханаан,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olia777 - Juli, dano i nie s teb da stignem do ...
20.02.2013 08:54
Juli , dano i nie s teb da stignem do Xaanan !
цитирай
2. juli13 - juli13
20.02.2013 17:02
Пътя е отворен за всички!Дано и ние и всички които четат и приемат също да стигнат Ханаан
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: juli13
Категория: Лични дневници
Прочетен: 212189
Постинги: 54
Коментари: 57
Гласове: 347
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930